Zdenko Domančić je svetovno znana osebnost, ki je s svojo metodo bioterapije pomagal več kakor milijonu ljudi po vsem svetu. Doma je s hrvaškega otoka Ugljan, a že veliko let živi in dela v Sloveniji. Občina Kranjska Gora, kjer je deloval skoraj petnajst let, mu je podelila posebno priznanje za prispevek k razvoju gorenjskega turizma. Zdaj deluje na Bledu in poleg izvajanja terapij s svojo ekipo terapevtov vodi terapevtsko šolo, izobraževanje in seminarje. Je izjemen človek, ki svoje znanje in izkušnje nesebično prenaša na svoje terapevte. Njegova želja je, da bi nekoč v vsaki družini poznali učinkovitost njegove metode in si z njo pomagali.

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića je ena najmočnejših in najuspešnejših metod tako za pomoč pri težavah kot za preventivo pred bolezenskimi stanji, s širokim spektrom delovanja.

Človek je sestavljen iz energije in snovi, med njima pa se nahaja kri, ki je hkrati snov in energija. Zaradi kisikovih paramagnetnih lastnosti deluje kri v telesu kot pretvornik zemeljske in kozmične energije. Znotraj močnega magnetnega polja kisik dobiva svoje značilnosti. Kot prenašalec višje stopnje energij in parametrov zemeljskega magnetnega polja kisik znotraj same celice aktivno deluje pri energijski transformaciji. Vse sile univerzuma, vključno s silo človeške zavesti, v razponu od najvišje zavesti do globine podzavesti, so preobrazbe kozmične energije. Na osnovi spoznanj teh naravnih resnic je Zdenko Domančić postavil metodo, s katero je v tridesetih letih skupaj s svojimi terapevti pomagal več kot milijonu ljudem.

Terapije se izvajajo zaporedoma štiri dni. Če je potrebno, se lahko cikel štirih dni ponovi.